Halaman

Selasa, 19 Mei 2015

Langkawi Day 1


Langkawi again.....kali ke 3 kami sefamily besar pergi ke langkawi bersama-sama...kali ni kami ke sini disebabkan atuk tan tertawan dengan pekej percutian langkawi yang ditawarkan di Matta Fair...


Kebetulan masa Matta Fair 2015 ari tu atuk tan ada datang sini...so maklong pun bawa dia ke Matta Fair...saje jalan tengok pekej-pekej percutian...kot ada yang best-best....sekali tengok punya tengok...atuk tan terberkenan lah pulak ngan pekej langkawi...murah sangat katanya...kebetulan plak hati memang teringin nak ke langawi lagi...so memang wajib lah sambar pekej tu kan? Apartment 3 bilik berserta dengan Van Pregio untuk 2 malam RM600....berbaloi sangat...

Kat langkawi kami sewa satu lagi kereta...van pregio tak muat nak naik ramai-ramai...kami ada 11 dewasa dan 8 kanak-kanak...harga sewa kereta time bukan cuti sekolah murah sikit...proton saga blm manual RM120 untuk dua hari...yang ni kami sewa dengan agen yang duk standby cari pelanggan kat airport langkawi

Tasik Langgun Holidays...pekej valid setahun dari tarikh beli...kami pilih untuk pergi sebelum puasa....kebetulan plak Air Asia ada promosi...apalagi...terus sambar....tiket pergi dapat RM39....balik pula RM72....flight pergi kami berpecah kepada 3 group...tak naik sekali sebab kami beli berdasarkan harga promosi RM39 tu...flight balik pula kami semua sekali...tu yang kami kene bayar RM72...hanya acik,ucu,atuk tan & atuk ne jer dapat harga tiket balik promosi RM39 tu...



ini harga tiket saya, adik, ibu & ayah...total RM448...Pergi RM39 balik RM72...bertolak 7.45 malam...kami tak pilih seat...masa check in melalui web memang kami diberikan tempat duduk dekat-dekat...bagi saya baik tak perlu membazir pilih seat sebab masa check in biasanya memang dia akan bagi tempat duduk dekat-dekat...kalo lah misalkata tak dapat duduk dekat...masa tu lah baru kita keluar duit untuk tempahan seat...contoh ibu,ayah,adik dapat sebelah menyebelah....tapi saya pulak dapat seat jauh di belakang...so ayah just perlu belikan 1 seat untuk saya sahaja supaya saya dapat duduk sebelah meyebelah....betul kan??? daripada kene beli seat untuk 4 orang...terus jimat bayar untuk seorang....

ini harga tiket acik,ucu, atuk tan, & atuk ne...total RM341...pergi RM39...balik pun RM39...bertolak 6.55 petang...diaorang ni beli seat...1 seat RM6...4 seat...total kene bayar RM24

jom terbang ke langkawi

kami tiba di KLIA 2 dalam pukul 5.30 petang...flight group pertama pukul 6.55 petang


kami parking kereta di KLIA 2 ...kadar bayaran di parking di KLIA 2 seperti gambar di atas....total kami kene bayar ari tu RM110....kami share kereta ngan mak uda...so bayaran parking pun share....jadinya sorang RM55...ok lah kan....memula ingat nak parking kat Putrajaya Sentral...kadar bayaran sehari RM4 ...tiket naik ERL dari Putrajaya ke KLIA 2 untuk dewasa RM6.20...kanak-kanak RM3...perkiraan seperti di bawah

kadar parking untuk 2 hari RM8
harga tiket 2 dewasa pergi dan balik RM24.80
harga tiket 2 kanak-kanak pergi dan balik RM12
Total jika parking di Putrajaya Sentral RM44.80

ermmm...tak jauh sangat bezanya dengan harga kalo kami terus parking di KLIA 2....beza dalam RM10.20...so lebih baik parking di KLIA 2 jer...

acik dah keje...tiket flight ucu,atuk ne ngan atuk tan dia yang bayarkan...perbelanjaan lain pun banyak gak dia keluarkan duit....bagus acik..ada yang berkenan nak buat menantu tak...single & available...hehehe

disebabkan pergi kali ni naik flight...so dapatlah nenek ikut sekali ...nenek yang bertudung biru tu....ibu kepada atuk ne yang tudung coklat tu... dulu-dulu gi tak ajak nenek sebab tak muat kereta...

tiket flight nenek ibu beli lewat sikit sebab nak kene dapatkan persetujuan nenek dulu....kebetulan masa nenek datang rumah ibu..air asia buat promosi less 6%....terus laju-laju jer ibu beli lepas nenek kata 'boleh juga'...so harga tiket dia lebih kurang jer harga tiket kami beli masa promosi yang sebelum ini...

sebelum berlepas....ini sebahagian dari group pertama

seterusnya kami ... group ke 2...flight pukul 7.55 malam...tapi delay plak...8.15 malam baru berlepas


gate kami K14...jauh giler menapak....huhuhuhu

adik tutup muka tak nak ambil gambar....mengada-ngada kan?

ruangan menunggu

peace




flight berlepas dalam pukul 8.30 malam

kami tak pilih seat...masa check in dia letak kan kami kat 16A,16B,17A,17B....betul-betul kat sayap kapal terbang....tak kisah lah...janji kami dapat duduk dekat-dekat....

adik bersama kapal terbang kertas

selamat mendarat di Lapangan Terbang Langkawi dalam pukul 9.30 malam...perjalanan ambil masa dalam sejam...



ketibaan kami disambut oleh group pertama yang dah selamat sampai sejam yang lepas...group ke tiga keluarga mak uda...flight diaorang pukul 8.45 malam....masa ni dia tak sampai lagi

kami pergi makan dulu kat kedai makan berhampiran dengan lapangan terbang sementara menunggu flight mak uda sampai



ucu saya yang hensem ni pun dah keje...dia single but not available....hehehe

love

tak ingat apa nama kedai ni....kari kepala ikan dia memang best....ada orang kat airport yang cadangkan supaya kami makan di sini...lepas selesai makan kami terus ke apartment...

ini dia tempat penginapan kami untuk 2 malam...Kondo Istana....terletak di Pekan Kuah 

dapur

bilik mandi di master bedroom

master bedroom...


hall

ini paling best...ada kolam...dapat lah kami mandi manda .... kami mandi sekejap jer pun...tak pat berendam lama sebab percutian kami singkat....




Tiada ulasan: