Halaman

Jumaat, 30 Januari 2015

Legoland - Part 2 (Water Park)

Joker Soaker 


Minimum Height
Lower-level slide: Guests must be 91cm or taller to ride lower-level sildes. Children under 6 years of age must be accompanied by and adult.
Top-level slide: Guests must be 102cm or taller to ride middle-level slides. 

diantara kami ber tujuh...adik adam paling rendah...95cm ... ona beza sikit jer 99cm...so kat sini adik adam boleh main...


seronok lah mereka 2 orang ni ... sentiasa main sama-sama ... 



yeah

adik ikhwan

Build-A-Raft 

Design and build your unique LEGO raft and set afloat on a voyage around the lazy river.


Minimum Height: Children under 0.91m or under 6 years old must be accompanied by an adult.

 kat kawasan ni semua boleh main ...

abang afiq & ucu

saya, ibu & aiman

ona & pak uda

bot lego ni paklong, ayah, pak uda, atuk tan & staf legoland yang buatkan ...

masuk bot ikut susunan...bot kecik jer...so masing-masing kene berhimpit sikit...

ops alamak ... aiman tak dapat masuk...tak muat lah pulak...

alahai sinnya kat aiman kene tinggal

bye aiman...kami berlayar dahulu....




ok ini bot untuk aiman seorang

bertungkus lumus life guard legoland tolong buatkan ...

 
yeah dah siap bot untuk aiman

puas hati...berjaya buat dua bot ...

ok...mari berlayar...aiman & sepupu-sepupunya...

atia dah tak nak naik bot...

peace dari ibu

kak fara pun dah tak nak naik

geng boy jer naik bot ni

geng boy

bye

ini khas untuk atia

hahaha...ini kami dah tak nak naik...ayah plak nak try...hehehe

Red Rush 

A family tube slide where up to six (6) people can ride together down a 312-foot-long curving track on an 11-foot in diameter half pipe.

Minimum Height:  Guests must be 102cm or taller to ride Red Rush.

  

sebenarnya ketinggian adik adam tak cukup 102cm...tapi dia naik juga...selagi tak dihalang...kami belasah jer



slow jer ...atas ni pun ayah masih boleh ambil gambar....abang afiq rilex jer...ucu yang cemas...hehehe


Twin Chasers

Two side-by-side enclosed red tube slides that stretch nearly 130 feet and pour into a wading area below.

Minimum Height: Guests must be taller than 102cm to ride Twin Chasers.

main ni pun sepatutnya adik adam tak boleh sebab tak cukup ketinggian... tapi mungkin tukang jaga kesian ... tak yah lah strict sangat kan.... tak cukup beberapa cm jer pun... bagi jer lah

wah...seronok ler adik


partner adik adam ...ikhwan



LEGO® Slide Racers

Race down the slides with 5 others on a mat and see who reached the fastest. A thrilling ride for the whole family.

Minimum Height: Guests must be 107cm or taller to ride LEGO Slides Racers.

kat sini adik adam memang tidak dibenarkan langsung...ketinggian tak cukup & mungkin ianya agak merbahaya sikit untuk adik adam & ikhwan...

kakak fara

saya

paklong & acik tengah race

kiri sekali saya , kak fara , aiman ... nampaknya aiman menang

saya no 2

kak fara last ... ini dah race kali ke berapa ntah ... masa kami ke sini orang tak ramai ... so tak perlu beratur panjang ... boleh race banyak kali

acik & ayah

ayah pun seronok .... pas ni kita ke sini lagi yer ayah ...


1 ulasan:

Eliss Mie berkata...

sakan yer main air..interesting jugak buat lego jadi boat tu :)