Halaman

Isnin, 13 Januari 2014

Restoran Q Thai Buffet Steamboat Shah Alam

salam semua...semalam kami ke sini....lama dah rasanya kami tak makan steamboat & bakar-bakar bersama-sama...ini kebetulan...jalan-jalan cari makan kat laman grill nampak plak kedai ni...menarik...first time try...yup....service ok...tempat selesa....bersih...makanan banyak....ditambah plak dengan memang sedap....

layankan dulu gambar kami 7 beradik sepupu k...
dari kanan...kak fara (9thn), abang afiq (7thn), aiman (5thn), saya (5thn), ikhwan (4thn), aina (3thn) & adik adam (3thn)... bakal bertambah lagi sorang bulan 7 nanti....anak mak uda... Insyaallah...

ok jom makan....lariiiii....

mula-mula sampai...kami semua kene ukur dulu...bayaran ikut ketinggian...saya, adik adam, aiman, aina & ikhwan free....kak fara & abg afiq jer berbayar

Kadar bayaran mengikut ketinggian
lebih dari 100cm = RM16 / person
kalau lebih dari 140cm = RM30 / person

pas dah ukur...duduk dulu sementara menunggu ibu-ibu bapak-bapak memasak....

ini dia ibu-ibu dan bapak-bapak kami tengah meng grill & merebus ...

ayah pilih duduk di bahagian luar...senang nak pantau budak-budak....kami kan suka berlari-lari ke sana & kemari....tempat ni tak sibuk sangat...kawasan pun lapang

besarnya mulut ayah saya

makan-makan

kami budak-budak duduk meja lain....blakang tempat bakar-bakar tu jer....so kami terselamat dari terkene percikan minyak....sangat selesa...

lokasi tempat duduk kami

semua jenis makanan laut...daging...bebola...semua ada kat sini...berbaloi....aiskrim pun ada....cumanya satu jer tak best....air tak termasuk dalam pekej RM30 tu...air kene bayar lain

pas dah kenyang....kami buat bulatan main kad...tu adik tengah bagi arahan....hihihi...tukang kacau jer tu
  
selamber jer kan kami bersila di sini...

ini antara menu lain yang ada kat sini...ala carte
  
kaunter bayaran

Total RM254.65
tempat best...pas ni leh gi lagi...alamat seperti di bawah

Restoran Q Thai Shah Alam
Thai Restaurant
Laman Seri Business Park (Seksyen 13)Shah AlamSelangor Darul Ehsan
+60 3-5524 4008



4 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kakak yg tengok seronok apa tau.. sebab anak-anak comel yg riang-ria. Adik Adam tu kelakarlah... susun jari nak buat peace tak siap lagi dah kena snap hihi...

Eliss Mie berkata...

bestnya tempat dia. boleh la cuba pasni :)

mama_izz berkata...

menarik2....good info...tq2

Nafira usof berkata...

luas kedainye..
nak main pon selesa.