Halaman

Selasa, 24 September 2013

Ikea

ikea .... kami sangat-sangat jarang ke sini .... kalo pergi, pasti ada tujuannya ... sabtu lepas kami ke sini sebab ibu nak beli meja komputer ... meja sedia ada kat umah sekarang ni besar sangat ... bilik kami yang kecik jadi bertambah kecik ... so ibu nak beli meja komputer baru yang kecik supaya bilik jadi besar sikit ... sebelum tu ibu dah pun tengok meja yang nak dibeli kat katalog ikea ... 


ini meja nyer ... meja ni ada less ... harga asal RM299 ... sekarang RM249

ayah saya & meja yang hendak dibeli ... cantik tak? ok lah kan?

saya & adik sibuk susun bekas pen tu sementara ayah & ibu belek-belek meja komputer

kami nak gi ambil meja komputer tu ... Rak 13 Bahagian 16 ... jom cari ...

cari punya cari .... sekali meja yang ibu nak tak der stok ....oh sangat frust ... malas dah nak ke ikea lagi ... so ayah decide amik meja seperti gambar di atas ... lebih kurang jer ... harga mahal sikit sebab tak der less ... lagi cantik meja ni kan??? tapi ibu nak meja satu lagi tu sbb ada less ... hehehe

ok dah ... jom bayar ... tengok saya rembat apa tu??

peace ... saya berjaya pujuk ayah belikan saya khemah kecik ini ...

terima kasih ayah ...

comel tak saya dengan bunga ni???

oh ni masa kami nak balik ... ayah tengah masukkan barang dalam bonet kete ... tiba-tiba dr muzafar & family lalu.... macam biasa ... ibu saya malu ... so dia curi-curi jer amik gambar dr harlina & bela ... diaorang tengah beratur nak bayar parking ... nampak sikit jer ...gambar bela terhalang kat pintu kereta ... ok sekian ... :)



7 ulasan:

Nafira usof berkata...

untie pon suka tengok barang2 Ikea.. cantek2 barangnye kan~ kalo tengok kabinet dapur lagi juling mata.. cantek2.. tapi harganye pon cantek2 kan~ huhuhuhu

ayahmamilisa berkata...

wah meja komputer baru ye..bestnye..kitorang takde PC pon kat umah..laptop pon takde..harap kat ipad je..huhu..
siap jumpe ngan dr harlina lagi? asal tak ambik je gambar ngan dr H and bella? hehee..

Atia Adina berkata...

ayahmamalisa : nak amik gambar tapi malu ....

Lyn Linda berkata...

Alamak! berkenan pulak meja komputer yg dah abis tu.. Safe space la.. Meja skrg ni semua atas meja sampai tumpang meja anak! hi.. hi.. selalu g ikea tak tengok pun meja komputer, nnt kena usha gak ni :-D

Atia Adina berkata...

lyn : try cek kat web ikea...kot dah ada stok ... masa saya g tu ... color brown yg x der...putih ada

lydzar DN berkata...

Atia memang pandai pujuk ayah dia ye. daripada takde dalam list nak beli, terus boleh dapat khemah tu.. hihihi

http://semuasihatselalu.blogspot.com/

hazlina azmi berkata...

cantik jugak meja komputer ikea tu..blh jugak ni beli utk komputer umah.....blogwalking,nice blog...
jom tukar2 link and follow blog saya..;)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/