Halaman

Rabu, 14 Mac 2012

A Famosa Resort, Melaka


Disebabkan terpengaruh dengan tawaran tiket murah dari Groupon....maka kami sekeluarga sampai ke sini pada sabtu & ahad yang lepas (10&11/03/2012).....yehaaaa......best...seronok.....


ini dia harga tiket yang kami beli melalui groupon.....RM65 untuk masuk Water World, Cowboy Town & Animal World Safari....

tempat pertama yang kami masuk adalah Animal World Safari.....plan asal nak masuk Water World dulu...tapi disebabkan Animal World Safari ni tutup pukul 5 petang.... lebih awal dari Water World...maka kami ubah plan...Water World tutup pukul 7.....so jangan terkejut tengok kakak fara ngan abang afiq pakai baju mandi.....hahaha...semua pun pakai baju sempoi jer...sebab ingat nak mandi dulu....

Kat dalam Safari ni kami sempat tengok 2 show jer....Multi Animal Show & Bird Show......show dia memang best....good job...kami terhibur.....cowboy show pukul 2.30 petang kami tak pat tengok sebab kami kami nak masuk Water World....mak uda kata show cowboy tu best sangat...alamak....rasa macam rugi plak tak tengok....tapi...kalo tunggu kul 2.30....kul berapa plak kami nak mandi manda kan????.....

 nah rabbit....makan carrot ni....

 bagi kambing makan plak.....

 ni saya masuk tempat anak ayam....comel sangat anak-anak ayam kat sini.....banyak plak tu....tapi saya takut nak pegang.....

 kakak fara & 3 chicks

adik suka melihat diri sendiri di cermin...

cantik kan burung bangau tu.....

ini gambar di Cowboy Town......gambar kami main air di Water World tiada.....masing-masing sibuk main air...tak ingat nak amik gambar.....

Red Indian show start pukul 8.30 malam....ini tempat duduk untuk tengok show.....show dibuat di atas jalan....

 ha tu dia....mereka sedang buat apa tah....macam tengah puja api jer....

pertunjukan bermain dengan api.....

 alamak...siannya tikus tu nak jatuhhh.....ops....kawan-kawan dia tak tolong pun.....

 show kat Cowboy Town ni berakhir dengan pertunjukkan bunga api......cantikkk......bagi saya...show kat sini secara keseluruhannya...bestttt.......

 habis show dalam pukul 10.30....lepas tu kami main permainan kat luar dia......ni saya naik kapal terbang....
kami balik ke bilik dalam kul 12 malam......Paklong sewakan hotel kat A Famosa ni....Apartment Luxury 2 Rooms...(RM450 per Night) 

Keesoknya (Ahad) kami pergi ke Bandar Hilir, Melaka......kejadian 3 tahun yang lalu berulang....nak ke bandar hilir....jalan punya lah sesak....pas tu dah sampai bandar hilir.....parking tak der....adoyai....dulu pun sama......last-last kami pergi ke Ayer Keroh.....

sepanjang-panjang jem tu....kakak fara syok jer tido dalam kete.....

abang afiq pun sama....

 eh....saya pun tido jugak....saya yang mengada-ngada....nak tido atas pangku ayah.....ayah pangku saya sambil bawa kete.....ibu tak der....naik kete atuk tan.....kalo ibu ada....saya tak mengada-ngada cam ni......tengok lah tu.....


5 ulasan:

Kancilbiru berkata...

seronoknya....melaka belum sampai lagi ni. kena pegi la nampaknya lepas ni...hehe

|| NaFiRaa || berkata...

bestnye.. atia pon gi cuti2 malaysia yer..

dasyat ar ayah atia bawa kete sambil ribakan atia.. hehehe

alman_alif berkata...

Macam best jee...kat A'Famosa ni...rasa nk gi jugak laa

Sharinginfoz berkata...

happy betul anak2 ya

Tanpa Nama berkata...

MEMG RUGI X TGK COWBOY SHOW..YG BES MSUK DR KUL 1015AM SMPAI HBIS SHOW COWBOY TU KUL 230PM..PASTU BRU G MANDI..LG SYIOKK..