Halaman

Rabu, 4 Januari 2012

Pulau Langkawi - 1st & 2nd Day

ok...ini cerita panjang pasal percutian ke Langkawi....
kami gerak dari puchong dalam pukul 7.30 pagi....sampai di Kuala Perlis dalam pukul 2 lebih...kereta tinggal di Kuala Perlis...(Parking RM30 untuk 3 hari)....pukul 3 lebih kami naik feri (tiket feri RM17 dewasa, RM14 kanak-kanak atas 12 tahun).....dalam kul 5 sampai ke Pulau Langkawi.....kami menginap di Hotel Eagle Bay.....

ini lah rupanya Hotel kami menginap....RM1100 untuk 3 bilik...3 hari 2 malam

kenderaan plak kami sewa Van Pregio....RM500 untuk 2 hari...muat untuk kami sekeluarga....

hari pertama di Langkawi...makan malam di Restoran Hj Ramli....

tengok adik adam...Fuyooo...ganas tu....kaki naik atas meja....

lepas makan kami pergi pekan Kuah....shoping sikit-sikit....kat belakang ibu tu Atuk Tan tengah pilih kain pelekat...

 hari ke 2 di Langkawi....destinasi pertama kami adalah melawat Kota Mahsuri....

makam Mahsuri....

destinasi selepas Kota Mahsuri....shopping sikit-sikit di Underwater World Langkawi....ibu duduk dalam van jer sebab saya dan adik adam tido.....

lepas tu kami pergi ke Padang Matsirat....shopping sikit-sikit lagi.....ini tah rumah sapa tah...ada kat Padang Matsirat...depan rumah ni adalah tempat beras terbakar...

 Atuk Tan & Adik Adam...
destinasi kami yang ke seterusnya adalah cable car....
tapi kami tak dapat naik cable car sebab angin kuat.....jadi perkhidmatannya ditutup....

 tak dapat naik cable car....tapi dapat bergambar ngan ular....
fuyooo....berani nyer abang afiq.....tabik sikit....(orang kat belakang tu tengah kagum)

 paklong dan mama....mama muka takut....

 abang afiq dan ayah dia...

 fuyooo....ayah saya pun berani bergambar ngan ular

eh...alamak....ular ni nak belit ayah lah....

 seterusnya kami berhenti minum petang di pantai pasir hitam

seronoknya main pasir...

aiman,atia,afiq,fara...

seterusnya kami singgah pula ke Kolam Air Hangat yang dah tak berapa hangat dah....

sebelum balik ke hotel, kami singgah lagi di Pekan Kuah untuk shopping sikit-sikit lagi.....tengok muka saya yang girang sebab ayah belikan saya beg.....saya memang pantang nampak beg....mesti nak....

 dari belakang....beg angry bird

 bersedia untuk keluar makan malam...baju tido saya sama ngan kakak fara...baju tido adik adam plak sama ngan adik ikhwan dan abang afiq....beli kat padang matsirat....(gap pyjama-RM20)

lepak di lobi hotel semntara tunggu driver....

sebelum gi makan, kami singgah lagi di Pekan Kuah.....ada lagi yang masih tak puas ber shopping....

ibu tak shopping...duduk jer tunggu orang lain shopping....adik adam mata dah merah nak tido...

ini saya sedang merajuk sebab ayah tak nak belikan saya kereta control...

ini plak saya, kak fara & abang afiq tengah buat muka kesian kat ayah sebab nak beli mainan lampu-lampu tu.....

akhirnya ayah belikan juga mainan lampu tu sorang satu....berjaya muka kesian kami....heh heh heh....
(sekejap jer main dah patah...rugi betul...dah lah sebatang rm10...)..
ini on the way balik ke hotel lepas makan....cerita hari ke dua sambung esok plak k.....bye...



6 ulasan:

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

seronoknya atia jalan2 langkawi. autie dulu belajar kat area padang mat sirat tu la. ada laa jugak gmbr atas tangga depan rumah tu :p

Sidratul Muntaha berkata...

langkawi
2 kali pergi
2 kali tak berjln betul2
dulu pergi time kena kursus jugak
time tu aqil dlm perut lagi
last time aritu time LIMA
mmg keja jerlah takde berjln2 pun

mrs adam berkata...

haziq n hazeera pun penah ada mainan lampu2 tu rm4 satu beli kat pasar mlm puchong intan,tapilepas tu bg kat makcik diorang sbb mainan tu mcm bahaya bila cover lampu terbukak,boleh terpegang mentol panas

Kancilbiru berkata...

seronoknyaa jalan2 kat langkawi..lama acik niza tak pegi..

Sarah Syazwani berkata...

langkawiii..coming soonnnn

Tanpa Nama berkata...

Ok ke hotel eagle bay tu?