Halaman

Selasa, 23 September 2014

Mandi di Kolam KLCC

6 septerber 2014, ini pertama kali saya mandi di kolam KLCC ni....oooo...besar jugak lah kolam di sini .... sangat sesuai untuk sekali sekala mandi manda....kolam kat sini air dia cetek jer....ada pak guard yang akan sentiasa mengawasi kawasan kolam...Insyaallah anak-anak selamat....kami ke sini atas cadangan dari atuk ayah....atuk ayah nak tengok cucu-cucu main air...yeah...seronok sangat.... :)

tengok tu...seronok adik adam main air

air cetek jer....

ara & saya


ibu tak boleh mandi....ini kawasan budak kecik jer....

qayyim sepupu saya

qayyim ni ada iras adik adam kan?

air cetek jer ... jom meniarap ...







  
cantik kan kami?

atuk ayah ke sini dengan pok mat sekeluarga sebab nak menghadiri perkhawinan anak buahnya di ampang...next entry saya update gambar kawin sepupu ayah tu k...



Jumaat, 12 September 2014

Tukar Kaca Dapur Yang Pecah


Rupanya.....kaca dapur yang pecah tu boleh ditukar...ibu saya baru tau....ingatkan dah pecah kene humban jer dapur tu ke tong sampah....rupa-rupanya masih boleh diselamatkan....mujur lah ada member opis ibu yang bagitau....kalo tak memang tak tau sebab google pun tak der orang cerita pasal dia gantikan kaca yang pecah tu....kebanyakkannya semua beli dapur baru jer...

ibu dapatkan maklumat pusat servis morgan ni di internet....kedainya di alamat berikut

TSC, DKSH MALAYSIA SDN BHD 
NO. 13A-1, SRI MANJA SQUARE 2, JALAN PJS 3/59, TAMAN SRI MANJA, 
46000 PETALING JAYA, 
Selangor 

Contact No. : 03 7781 9229 
Fax No. : 03 7781 1186

semalam ibu & ayah ke sini...pusat servis ni hanya buka pada waktu bekerja...itu dapur kami yang telah dibuang kacanya

kami pasang kaca atas dapur tu kat kedai ni dengan bantuan En Razak iaitu staf di Pusat Servis Morgan....terima kasih En Razak...dia tolong pasangkan free jer....tqvm...servis yang sangat bagus...mesra pelanggan....puas hati sangat...tq

ini dah hampir siap....senang jer pun sebenarnya nak pasang...

ini harga glass top tu...RM150

tempat letak dapur kami...


yeah dah pasang semula....lepas ni kene lebih berhati-hati....dapur ni tak boleh sembarangan

ini gambar malam tadi...saya ikut ayah pergi main futsal.....



Isnin, 8 September 2014

Bila Dapur Meletup


ini kejadian yang baru jer berlaku jumaat lepas....huhuhu...pecah sudah dapur ibu saya....mujur masa dapur ni meletup ibu dah pun siap masak dan tiada yang tercedera ... masa meletup tu ada serpihan kaca yang berterbangan & bertaburan kat lantai dapur...mujur tak kene sesiapa....

tapi serius rasa ralat....kejadian berlaku disebabkan kecuaian sendiri....ermmm.... tapi tak per lah .... dah memang tak der rezeki.......dapur ni sempat berkhidmat selama 2 tahun lebih...

ini dia gambar dapur yang meletup tu...

ok serius ibu saya tak tau dapur jenis kaca ni mudah meletup dan ibu saya juga tak tau...rupanya tak boleh letak sembarangan alat sokongan besi yang tidak sepatutnya di atas dapur ini....alas besi tu ibu letak atas dapur tu sebab nak bagi mudah memasak bila guna periuk kecik...so periuk tak lah terbalik....rupanya besi ni mengalirkan haba pada kaca tu & menyebabkan kaca tu panas & meletup....

dah meletup baru buka semula manual....hahahaha...ok ini dia langkah berjaga-jaga apabila menggunakan dapur jenis kaca ni...ibu saya melakukan kesalahan pertama...."Do not place anything in between pan and pan support that may seriously damage the hob". Ingat yer..."Use only wok support supplied or recommended by the hob manufacturer"

dapur ibu saya ni jenama morgan....masa beli dulu harga dia dalam RM300....lepas ni nak beli yang macam mana pulak ek....baca-baca kat blog orang lain...mahal ke...murah ke...kaca ni tetap tetap pecah juga bila tiba masanya...

Stainless Steel Hob

yang macam ni confirm tak pecah & insyaallah selamat....jenis macam ni mmg tahan....bila nak gi beli ni   ... ???....