Halaman

Isnin, 20 Oktober 2014

Atia Ke Muzium Negara Dengan Baju Frozen

ini aktiviti kami semalam...tak tau nak jalan ke mana ... ayah ajak kami pergi muzium negara....kali pertama kami ke sini...ayah kali ke 2 ... dia  pernah gi sini masa dia kecik dulu ... rombongan sekolah....

kami keluar dari rumah pas zuhor...

ok ni dah sampai muzium negara... adik adam baru bangun tido...

keretapi lama

meriam

puteri elsa...eh atia...eh ??? 

comel tak saya berbaju frozen? baju ni saya beli kat GM klang hari sabtu ari tu...beli terus pakai sampai ke malam...esoknya saya pakai lagi ... hari ni pun saya nak pakai gak...tapi tak kering lagi lah pulak...tunggu kering....

ibu ngan ayah layankan jer saya yang suka sangat nak pakai baju puteri elsa ni...bila pakai jer baju ni...saya start lah bertukar karekter menjadi seorang puteri....hihihi


sepanjang jalan ramai yang tegur saya ... puteri elsa ... sampai saya naik malu ... hehehe...padan lah muka kan? nak sangat pakai baju ni...



hai....!!!

hai...

hai pok me

main padankan gambar keris...


ayah ber selfie


selfie ngan adik pulak



Harga Tiket masuk ke Muzium Negara

Dewasa RM2
Kanak-kanak 12 tahun ke bawah percuma


Rabu, 15 Oktober 2014

Air Cond kereta rosak lagi


rasanya baru jer air cond kete kami dibaiki ... tak sampai setahun ... dah problem lagi ... huhuhu .... melayang lagi duit ... memula aircond ni start problem bulan 8 tahun 2013 ... bila bawa ke bengkel ... pomen tukarkan barang di bawah 

Air Cond Belt RM 70
Air Cond Gas RM 35
Air Cond Air Filter RM 48
Air Cond Oil Treatment RM 25
Total RM 178


pas tukar barang-barang tu air cond sejuk semula ... tak lama lepas tu....dalam bulan 11 tahun 2013 ... air cond problem balik ... adoi ... dah tak sejuk dah ... so kene lah bawa ke bengkel lagi ...  cerita boleh baca di SINI ... kali ni dia tukar barang lain pulak ....

Air cond cooling coil (denso)
Air cond valve
Air cond piping o-ring 4 pcs
Air cond gas & oil
Air cond service blower motor
Air cond service
Air cond labour
Total RM 830


minggu lepas jadi semula...air cond kami tak sejuk ... kali ni kami bawa kereta ke kadai lain pulak .... pomen cek ...  compressor dia pulak yang rosak ... aduhai ... macam-macam ... 

Air Cond Compressor RM 480
Air Cond Gas & Oil RM 70
? RM70
Total RM 620

*? tak tau pomen tulis apa kat resit yang dia caj RM70 tu...


harap-harap pas ni air cond jangan buat hal lagi yer ... huuhuhuu







Selasa, 14 Oktober 2014

Jogging & Gunting Rambut

 Ahad lepas kami pergi berjoging di tempat baru....Taman Bandar Diraja Klang... tempat ni auntie mas yang cadangkan kat ibu....auntie mas memang selalu berjoging di sini dulu....

kami keluar dari rumah dalam pukul 8.30 pagi...semangat...lama dah tak berjoging ni....

sampai jer kat sini...ada taman permainan lah pulak...sebelum joging...kita main dulu

pusing.....

adik sebenarnya takut nak panjat tangga tinggi tu....tapi dia cuba jugak

yeah adik dah berjaya sampai....pastu dia nangis sebab takut nak turun....terpaksalah ayah saya naik ambil adik....ibu tukang gelakkan adik....hehehe....anak bujang penakut...nakal bukan main lagi...


besar jugak taman permainannya

ok dah puas main...jom kita joging pulak
  
lari.....

lajunya saya lari...

lariiiiii....

lari lagi..... ibu ngan akak buat apa kat sana?

ooo...main pusing-pusing

adik main pusing apa tu?
  
ayah

huh penatnya lari....
  
akak pun penat...tak larat....

jom kita baring dan berehat dulu

boleh masuk ke dari sini?

hahaha...tak boleh lah kakak

adik dah penat....jom kita balik

jom balik....

ok jom balik....sebelum tu kita singgah kedai gunting rambut dulu

saya dah lama dah request kat ibu nak gunting rambut...rimas lah bila rambut dah panjang

adik pun nak potong rambut gak....adik nak buat rambut pacak...

ni kami ke kedai yang biasa kami pergi....gooocutz di seksyen 7 shah alam

dalam proses

yeah...dah siap...ini hasilnya....comel tak saya?

adik sebelum gunting rambut

dalam proses


ee...lamanya...bila nak siap ni...badan adik dah gatal....
  
ooo...sikit lagi nak siap...sabar2

yeah dah siap....ini hasilnya....yeah rambut pacak

apa brother tu buat?

alamak...dia spray rambut adik jadi color merah lah....hehehehe...terkejut ayah saya tengok...

kata brother tu...cantik merah....gomo kelate gomo...

ini kedainya...servis best....harga potong rambut untuk saya & adik ... total RM17

di kedai makan pun adik masih lagi cek rambut dia masih lagi terpacak ke tak....hehehe...

ini saya yang tak mau makan