Halaman

Jumaat, 23 Januari 2015

Times Square Theme Park


Lepas ibu shoping di Sogo Warehouse Sale, kami ke Times Square Theme Park...ibu nak bawa kami main ... yeah ... kak fara,abang afiq & ikhwan pun ada...kami janji jumpa di sini selepas zuhor...last ke sini tahun 2010...masa tu saya baru nak masuk 2 tahun...adik pulak dalam perut ibu lagi...9 bulan...entry lama

parking .... amik gambar takut terlupa plak parking dimana nanti kan?

ini kami tengah menunggu ibu beratur beli tiket....kami ambil tiket family....2 dewasa 2 kanak-kanak RM106



Theme Park Tickets
Normal
MYKAD / MYKID
Adult (13 years old and above)
RM48
RM38
Child (3 to 12 years old)
RM38
RM28
Family Rides*
(Limited to rides at level 7 only - Botanic Drive, Buddy Go Round, Fantasy Trail and Crazy Bus)
RM25
Family Package
Normal
MYKAD / MYKID
2 Adults & 2 Children
RM138
RM106
Senior Citizen (55 years and above)
RM15
Special  *
RM10
Infant (Below 3 years old)
FREE
Operation Hours
Monday - Friday
12pm - 10pm*
Saturday / Sunday / Public Holiday / School Holiday
11am - 10pm*



ok dah ada tiket boleh masuk sekarang...

Molly-Cool’s Swing
Get into a swinging mood with your friends on this boat ride that rocks like a cradle.

Honey Bump
Have smashing good time driving with Honey Bump for kids.




Buddy Go Round
Sit on unusual creatures and watch the world go round on this colourful carousel.





Fantasy Trail
Hop on a train ride through the theme park and enjoy the magical scenery.


Crazy Bus
Climb on board for an exciting journey on this wacky ride.

Flying Bumble Bee
Have a buzzing good time! Hop on and fly with the bees around Fantasy Garden.

ada 7 sahaja permainan yang kanak-kanak seperti kami boleh main...


Dizzy Lzzy
This is a spinning, spider-like machine that can accommodate a maximum load of 40 passengers at a time in its carriages.

permainan dewasa pula ada 6...tapi ibu hanya main satu ni sahaja ....pas naik dizy izzy ni ibu terus pening...aduhai..menyesal ibu naik....mungkin faktor usi agaknya...dulu-dulu ok jer ibu main semua permainan di sini...sekarang dah tak boleh...


peace...sekian gambar di times square

dinner di Restoran tasik Shah Alam

sekian,,,

Khamis, 22 Januari 2015

KL SOGO STARZ GARDEN


 Sabtu (10 jan 2015) kami ke sogo sebab ada warehouse sale ...  time ni plak bonus ibu dah masuk ... so haruslah ibu shoping time ada sale kan? hehehe ... bukan shoping apa sangat pun... belikan kami berdua baju baru jer ...

sebelum ke sogo...berhenti breakfast dulu kat kedai mamak seksyen 7 ... adik dengan gaya ultramannya


yes...jap lagi saya nak masuk starz garden


sepanjang ibu shoping....saya & adik main dalam ni...best sangat...ibu pun happy sebab boleh shoping dengan aman damai ... sebelum kami masuk...ibu dah amik ukuran baju untuk kami siap-siap...so mudah ibu nak pilih saiz...ayah duduk dalam ni temankan kami....

KL SOGO STARZ GARDEN ni di tingkat 7, betul-betul searas dengan warehouse sale tu... memang dekat jer...

seronok kami main kat sini



  
jom susun lego


kami buat bangunan
  
peace























sebenarnya parent boleh tinggalkan jer anak di sini..tapi ayah tak berapa yakin...so ayah tunggu...ada juga ayah keluar pergi kat ibu tinggalkan kami di sini...tapi sekejap sahaja...pastu masuk semula sebab bimbang...kami di sini dari pukul 10 pagi sampai 1 tengahari....pas zuhor kami gerak ke Times Square....nak main di sana pula....