Halaman

Khamis, 4 Februari 2016

Belajar Berenang - Akedemi Renang Akram @ Pusat Akuatik Darul Ehsan


10 Jan 2015...kelas pertama belajar berenang

ibu masukkan saya & adik ke kelas renang....tujuannya supaya kami boleh terapung di dalam air...so kalo kami masuk kolam yang agak dalam ... kami tak lemas dan boleh berenang ...

 kami belajar renang sama dengan anak-anak kawan opis ibu iaitu kakak Shina...& Nuha...sesi kami hari ahad pukul 9.00 pg hingga 10.00 pg



Berikut yuran yang perlu dibayar...harga untuk 4 kali kelas

Harga utk 4-6thn ialah RM40(4x kelas) + RM20(Pendaftaran) = RM60...
Manakala harga utk 7-17thn ialah RM55(4x kelas) + RM30(Pendaftaran) = RM85.



first xtvt : kayuh kaki dalam air...kayuh gaya berenang


ini dia cikgu Akram
   
mula-mula cikgu ajar kami guna board ni

ok buat macam yang cikgu buat tadi

ok berenang....
  

kaki gerakkan

  



  





cuba berenang gunakan ini pula
  
  
ok adik adam...jump...
  

saya plak jump

yeah...seronoknya belajar berenang + main air

17/01/2016 - 6.00 petang hingga 7.00 petang

kami tukar jadual kepada hari ahad petang sebab sabtu tak sempat...kami balik palong melawat atuk ne yang baru lepas operate tangan...so kami ambil kelas hari ahad sesi paling last....ok juga time ni...tak panas...cuaca redup jer berbanding pagi yang agak panas..lepas ni nak minta cikgu tukar jadual lah...


pelajaran di minggu ke 2 ...jump


masih menggunakan alat bantuan berenang








cikgu ajar cara untuk tahan nafas






masa ni cikgu dah try lepaskan saya berenang tanpa bantuan

wah...dah boleh berenang lah ... hehehe...tapi dalam jarak yang dekat sahaja








pelajaran berikutnya sabtu ni....kami tukar jadual sabtu pagi pukul 9.00 pagi hingga 10.00 pagi sebab ahad kami nak balik kampung raya cina...