Halaman

Isnin, 29 Jun 2015

Iftar @ Carlton Holiday Hotel

Semalam kami sekeluarga berbuka puasa di Hotel Carlton bersama dengan member-member opis ibu yang gi Sabah hari tu... diaorang ni satu team dalam membangunan sistem untuk UiTM...ada 5 orang developer & seorang projek manager...


ini dia team opis ibu bersama dengan ahli keluarga masing-masing..makan di sini tiada yang sponsor pun...kami masing-masing belanja diri sendiri...

saya sefamily of coz lah ayah yang belanja...tq ayah

harga makan di sini seperti gambar di bawah...
dewasa RM49
kanak-kanak RM27.50 (6 -10 tahun)
*harga dah termasuk gst

kambing dia terhad ok...so kalau ke sini jangan berangan lah nak makan kambing banyak-banyak

eh ramainya...family ibu pun ada???...hehehe...kebetulan atuk tan datang sini...maklong pulak memang berniat nak belanja atuk tan makan di hotel...so apa lagi??? meh ler makan kat sini sekali dengan kami


kebetulan pula meja atuk tan dekat-dekat jer ngan meja kami ...kebetulan betul lah...


meja kami di belakang meja atuk tan...ni gambar abang afiq amik dri meja dia duduk

 semalam pas berbuka atuk tan terus gerak balik palong...sampai rumah dalam pukul 11.30 malam ...

auntie eliss...ibu & wife en din

maklong sefamily

acik,atuk tan & atuk ne

mak uda sefamily

nenek, ucu & pak uda

ibu n the geng


tahun depan pulak k kita iftar bersama-sama...

Selasa, 23 Jun 2015

Rumah Terbalik & 3D Wonders Museum @ Sabah

Hari terakhir di Sabah kami ke sini sebelum balik....memang saje amik flight malam supaya siangnya kami sempat pergi berjalan...kalau ikut plan asal kami sepatunya ke Kundasang...tapi terpaksa dibatalkan sebab malam tu dalam pukul 2.29 pagi  ada gegaran susulan yang bacaannya agak menakutkan...5.1 richter...kami tak merasai gegaran...mungkin memang tiada gegaran di hotel kami menginap ataupun mungkin sebab kami tidur nyenyak sangat

sampai jua kami di sini....rumah terbalik yang satu-satunya ada di Malaysia



Ini Harga Tiket Rumah Terbalik & 3D Wonders Museum

Rumah Terbalik
Dewasa : RM10.60
Kanak-kanak (4 tahun  hingga 12 tahun) : RM5.30

3D Museum
Dewasa : RM24.40
Kanak-kanak : RM15.90

Rumah Terbalik + 3D Museum
Dewasa : RM31.80
Kanak-kanak : RM19.10


selamat datang ke Rumah Terbalik


Selamat datang ke 3D wonders Museum

saya tanya ibu...macam mana dia terbalikkan rumah ni....rumah ni kan berat....

bersama auntie bai & kakak shina

kami...

sebelum masuk kene beratur dulu...tak boleh masuk ramai-ramai sebab rumahnya tak ler sebesar mana pun....so ini tempat menunggunya....

sempat ayah saya wefie dengan staf rumah terbalik

laluan masuk ke rumah terbalik...ini pintu dapur...masuk2 terus jumpa dapur dulu

ok jom masuk

kat dalam rumah terbalik tak boleh ambil gambar yer....luar jer boleh...kat dalam rumah dia...semua barang-barangnya pun terbalik....kami tengah kagum tengok katil kat syiling

ini pintu utama rumah terbalik....kami bergambar dengan staf bertugas ... dia bertanggungjawab untuk memberikan penerangan kepada kami berkenaan dengan rumah terbalik sepanjang kami berada di dalam tu

hai nuha....

gong



kereta pun terbalik....ini semua gambar di luar rumah terbalik

 




  

ini rumah dah tak terbalik....tapi kami yang terbalik....hehehe...ok sekian di rumah terbalik...jom masuk 3D Wonders Museum