Halaman

Jumaat, 24 Oktober 2014

Water Orb Ride @ Tesco Shah Alam

Masa kami ke tesco shah alam...tengah nak cari parking...ternampak ada mainan bola air...saya apa lagi kan....nak main nak main...saya tak pernah lagi main mainan ni...ini first time saya & adik naik bola air ni ... sangat best...tiket main bola air ni RM10 seorang ....adik saya free sebab kecik lagi...auntie tu kata kalo bayar RM20....saya dan adik boleh naik bot & main bola air ni banyak kali...wa...best tu ... so ibu bayar RM20 ... konon nak bagi saya & adik main sampai puas...

tengok muka adik tu...excited sangat ok....bersedia untuk masuk ke dalam air

yeah...jom berpusing
  
hai....

tempoh masa sekali main...15 minit...

ok dah boleh keluar....

auntie kata...kalo nak main lagi boleh masuk semula lepas ni...

next kita naik bot dulu lah...mula-mula saya naik satu bot ngan adik...pastu asyik gaduh jer...sebab saya pusing arah lain...adik pula pusing arah lain...sudahnya bot kami tak kemana...
  
so auntie bagi saya ngan adik bot sorang satu,,,,yeah...baru lah boleh bergerak bot saya ni

adik naik kejap jer...pastu dia bosan...

seterusnya main lompat-lompat kat sini....keseluruhannya 3 mainan ... RM20 main unlimited...best kan?...tapi saya dah tak nak main sebab penat....ibu suruh masuk lagi bola air tu pun saya tak nak....

tapi pas dah masuk tesco...masa nak balik saya cakap kat ibu naik main lagi....hahaha...confirm lah tak boleh kan sebab saya dah pun keluar....


Khamis, 23 Oktober 2014

Atmosphere Seri Kembangan


semalam....sempena cuti depavali...kami keluar jalan-jalan....tak tau nak ke mana...pok me ajak kami ke sini....banyak art di sini ... tapi tak semua tempat kami bergambar .... so layankan lah apa yang ada.. .next time leh gi bergambar lagi....hebat lah orang-orang yang dianugerahkan pandai melukis ni...semua lukisan nampak real & cantik....

ayah jom sambut cepat...roti nak jatuh...

adik nak beli roti satu

alamak pakcik ... roti pakcik jatuh

ayah.... !! akak tertumpahkan abc

pakcik...adik nak abc satu....

saya nak gak naik kete ni


yes...ayah berjaya capai belon adik


run.....



babai semua....kami naik dulu 

saya nak tongkat ni boleh?

adik pun nak jugak


akak...jaga-jaga...roti atas kepala tu...

pakcik...macam mana nak tebar roti?

 
nak tiket ...

tangga ni sama macam tangga kat tadika saya lah

uiii....tingginya....

3D Stairs on Floor
Painted by: Angel Ng
sumber : Di Sini

ada apa kat dalam tu?

adik tak takut pun lion...




Selasa, 21 Oktober 2014

Dataran Underground @ Dataran Merdeka

Lepas kami melawat muzium negara ... kami singgah sebentar di dataran underground....saje nak kenal-kenal tempat....masa kami pergi hari tu   tak banyak gerai jualan yang dibuka...so kami just singgah makan & bergambar sahaja...



KL City Gallery tak sempat masuk sebab dah tutup...lain kali pulak lah



enterance dataran underground

ada rumah kecik....apa ada kat dalam ni?

nampak kosong jer...tak der apa-apa lah

welcome to TOKYO ...sejuknya kat sini

ok tu jer gambar...