Halaman

Selasa, 19 Ogos 2014

Celeberate Birthday Paklong @ Restoran Muara Ikan Bakar,Tanjung Harapan


Semalam tengok gambar birthday abang afiq kan? ari ni jom tengok gambar birthday ayah dia pula...siapa lagi kan...paklong saya lah...harijadi paklong seminggu sebelum harijadi abang afiq...9/8/2014...

sebelum celeberate birthday paklong...kami gi berjalan raya dulu...gambar beraya tak ingat nak amik...ni gambar kami hantar sepupu ibu ke ipd klang utara...dia baru jer start keje kat sini pas raya ari tu...abang polis...selamat bekerja...
  


dari ipd lklang utara kami terus zass ke sini....

happy birthday to you paklong...







Isnin, 18 Ogos 2014

Celeberate Birthday Afiq @ Pizza Hut SACC Mall

Semalam birthday abang Afiq yang ke 7 tahun ... kami celeberate di Pizza Hut SACC Mall ... majlis bermula pukul 4 petang ... saya & atuk tan gerak dalam pukul 1.00 tengahari dari palong terus zass ke sacc mall...saya balik palong jumaat malam...ahad tengahari balik sini semula sebab nak celeberate birthday abang afiq....atuk tan pulak semalam ke sini ...hari ni balik semula ke palong....datang sebab nak celeberate birthday abang afiq...bagus kan???

ni kami baru sampai sacc

simple deko dari pizza hut


ni jiran sebelah kedai mama

adik adam

ayah selfie bersama ucu

happy birthday to you abang afiq









pak uda & azim

kak fara

ni hadiah dari ayah saya

ni hadiah dari kak fara ...sebenarnya atuk tan yang beli...kak fara tukang pilih

kak fara pilih hadiah color...dia ambil 2 kotak...satu untuk diri sendiri...hahaha...

ini hadiah dari mak uda

ini hadiah dari ibu saya

ini hadiah dari jiran sebelah kedai mama 

ini hadiah dari ayah abang afiq


ini antara yang datang meraikan harijadi abang afiq semalam

sebelum balik kami selisih ngan iron man

dapat bergambar sekeping

ayah sempat ber selfie ngan iron man... masa ni tengah tunggu lif

ok lah...dah kenyang...nak balik dah...bye..


Khamis, 14 Ogos 2014

Rumah terbuka untuk jiran setaman

khamis minggu lepas atuk tan & atuk ner datang rumah saya ... so alang-alang atuk ner ada di rumah...ibu pun apa lagi....ambil kesempatan lah untuk buat makan-makan ajak jiran-jiran setaman...ibu minta tolong atuk ner masakkan mee kari...ibu buat makan-makan ni hari jumaat malam pas isyak sebab sabtu ahad confirm-confirm lah kami pulak busy nak berjalan raya kan...so kene lah buat waktu tu....

antara jiran-jiran yang datang

tq semua sudi datang....yang datang awal tak sempat nak ambil gambar sebab time tu ibu tengah busy di dapur....ni dah melepasi waktu busy...so dapatlah ibu saya santai berborak ngan tetamu...rancang last minit cam ni lah kan...kakitangan tak cukup...kelam kabut dengan masa yang terhad sebab jumaat tu ibu keje separuh hari...sudahnya...tetamu dah datang....tuan rumah duk kat dapur lagi...

kat kawasan taman perumahan kami ni time raya memang akan ada aktiviti rumah terbuka khas untuk jiran-jiran....terpulang lah samaada nak buat atau tak...kebanyakkan jiran akan buat...so sepanjang raya ni...time malam kami akan makan free...ada jer rumah yang memanggil

tq atuk ner tolong ibu saya masakkan mee kari....

atuk tan rancak berborak ngan jiran setaman

paklong pun sama

geng-geng borak
  
    


saya sepanjang malam duk main kat luar dengan rakan-rakan sebaya

 

kami main sampai tak perasan dah tengah malam....majlis berakhir jam 1.30 pagi....fuh...dekat kul 2.00 pagi baru kami tido....