Halaman

Selasa, 28 Oktober 2014

Bungy Jump @ SunwayLagoon - Acik & Pok Mey

bungy jump... siapa berani cuba? ....


jom jump

pandangan bungy jump dari jauh

acik sedang menunggu turn untuk jump

sudah bersedia

turn to jump

jump

arghhhh....




pok mey menunggu turn....

ready to jump

jump

sampai kat bawah ada bot menanti


siap dapat sijil lagi pas dah terjun...hehehe...

Bayaran untuk bungy jump adalah sebanyak RM75 ... siapa berani boleh try....

Isnin, 27 Oktober 2014

Sunway Lagoon


sabtu lepas kami ke sunway lagoon...

kami gerak dari rumah seawal jam 8.30 pagi...

kul 9 dah sampai kat car park sunway piramid

hehe...disebabkan sampai awal sangat...kami terpaksalah melepak di luar ... sunway lagoon buka pukul 10.00 pagi...ibu saya pulak tak check waktu masuk...disebabkan mak uda kata jumpa kul 9 pagi kat enterance....maka kul 9 pagi kami dah terpacak kat enterance..kami beli tiket melalui mak uda...kilang mak uda buat family day...so mak uda boleh dapatkan tiket murah sikit lah...

Dewasa : RM90 termasuk voucher makan RM20
Kanak-kanak : RM75 termasuk voucher makan RM20

map sunway lagoon

setelah menunggu lebih kurang sejam lebih...akhirnya dapat main...yeah....

first permainan yang kami naik....kuda berpusing


  
ni dekat wildlife park ... adik tak nak pandang kemera...sibuk tengok map...atuk tan plak pandang ke mana tu?

lor... atuk tan pandang sini rupanya..pandang ke kemera ayah...patut ibu saya kata pandang kemera...dia tak toleh-toleh...rupanya dia pandang kemera lain...hihihihi

ok jom semua ikut pak uda tengok rimau...

pok mey & burung

ini acik sedang bersedia untuk membuat flying fox

 sedang menunggu turn untuk naik ATV (All Terrain Vehicle)

atuk ner & azim duduk jer lah kat sini menunggu cucu-cucu yang lain main air...sian kat atuk ner...hajat di hatinya nak main permainan kat amusement park...tapi tak dapat sebab tak sempat...dulu atuk ner dah pernah naik dah...memang best...sebab tu kali ni dia nak try lagi kot..tak per lah atuk ner ...lain kali gi lagi ek....sebenarnya ibu saya pun rasa ralat gak sebab tak dapat main...huhuhuhu....dulu family ibu pernah ke sini ... tapi dah lama sangat dah...lebih kurang 10 tahun yang lepas....masa tu atuk ner muda lagi kot....tapi bagus atuk ner...semangat masih ada...hehehe

sebab apa kami tak sempat main di amusement park??? sebab ni lah...lama sangat kat water park...budak-budak bila dah masuk dalam air....selagi tak habis waktu...selagi tu lah dia tak nak keluar....grrr....geram betul...


ucu & adik adam

  







Jumaat, 24 Oktober 2014

Water Orb Ride @ Tesco Shah Alam

Masa kami ke tesco shah alam...tengah nak cari parking...ternampak ada mainan bola air...saya apa lagi kan....nak main nak main...saya tak pernah lagi main mainan ni...ini first time saya & adik naik bola air ni ... sangat best...tiket main bola air ni RM10 seorang ....adik saya free sebab kecik lagi...auntie tu kata kalo bayar RM20....saya dan adik boleh naik bot & main bola air ni banyak kali...wa...best tu ... so ibu bayar RM20 ... konon nak bagi saya & adik main sampai puas...

tengok muka adik tu...excited sangat ok....bersedia untuk masuk ke dalam air

yeah...jom berpusing
  
hai....

tempoh masa sekali main...15 minit...

ok dah boleh keluar....

auntie kata...kalo nak main lagi boleh masuk semula lepas ni...

next kita naik bot dulu lah...mula-mula saya naik satu bot ngan adik...pastu asyik gaduh jer...sebab saya pusing arah lain...adik pula pusing arah lain...sudahnya bot kami tak kemana...
  
so auntie bagi saya ngan adik bot sorang satu,,,,yeah...baru lah boleh bergerak bot saya ni

adik naik kejap jer...pastu dia bosan...

seterusnya main lompat-lompat kat sini....keseluruhannya 3 mainan ... RM20 main unlimited...best kan?...tapi saya dah tak nak main sebab penat....ibu suruh masuk lagi bola air tu pun saya tak nak....

tapi pas dah masuk tesco...masa nak balik saya cakap kat ibu naik main lagi....hahaha...confirm lah tak boleh kan sebab saya dah pun keluar....