Halaman

Isnin, 23 Mac 2015

Boot Noodle @ Empire Damansara


Saje jalan-jalan di Empire Damansara....tiba-tiba terjumpa kedai makan ni....eh....ini kot kedai makan yang selalu orang pergi tu....biasa nampak orang duk post kat FB mangkuk bertingkat-tingkat....macam best jer....jom try....

sebelum masuk kene ambil nombor giliran dulu....ramai orang k...mula-mula tak tau....kami main terjah jer tempat kosong...pastu datang ler pekerja dia suruh ambil nombor dan tunggu di luar....owh....patut lah nampak ada 2 3 group melepak di luar kedai....kami dapat no 81....tunggu dalam 20 minit....giliran kami pun tiba....

order sila tulis atas kertas....

kami order mee sahaja....tu dia....20 mangkuk....boleh habis ke ni?...semangkuk RM1.90

tu dia bersusun mangkuk....banyaknya ayah makan...hehehe....semangkuk tu sikit jer pun... 4 5 kali suap habis da....

sedap....lain kali kami nak datang makan sini lagi...cumanya dia hantar sekali harung...jadi mee cepat sejuk....x pat lah makan panas-panas...


Boat Noodle
G3A Heritage Lane, Empire Damansara
Jalan PJU 8/8, Damansara Perdana

Khamis, 19 Mac 2015

Cameron Highland

Selasa pagi on the way nak balik ke Klang kami singgah di Cameron Highland....saje jer berjalan....lama tak ke sini

kami gerak dari rumah che tin dalam pukul 7.30 pagi...keluar sama ngan Che Tin nak pergi kerja...bye Che Tin...lain kali kami singgah lagi umah Che Tin kat Ipoh ni yer...

sebelum naik Cameron kami breakfast dulu .... dalam pukul 8 lebih baru gerak...perjalanan lebih kurang dalam 2 jam naik dari Simpang Pulai

yeah dah sampai...ini tempat pertama yang kami singgah bila dah sampai di Cameron Highland..."Cameron Valley"...

jom minum teh dulu...jap lagi boleh turun petik teh pulak

nyum nyum...

cuaca time ni tak ler sejuk sangat....panas matahari...


adik saya buat bendera dari daun teh




shoping teh jom....

seterusnya kami jalan-jalan di MARDI Agro Park...tiket masuk RM3...kanak-kanak yang belum bersekolah free

cantik tak bunga-bunga tu?




  

gambar ni saya amikkan

adik kata dia nak makan strawbery tu






sempat ok saya ngan adik main giant belon




 ok tu jer gambar...kami menyinggah 2 tempat sahaja...selain tu just stop tepi jalan beli-beli...dalam kul 4 lebih kami dah gerak balik ke klang....

Rabu, 18 Mac 2015

Penang


Jumaat, sabtu & ahad lepas saya ke Penang ... tak der jalan sangat pun sebab ayah saya kerja ... ayah dapat job amik gambar sempena Majlis Walimatul Urus Perdana 2015 di Penang ... so sabtu & ahad ayah pergi ambil gambar ... saya, adik & ibu tinggal di hotel mandi kolam ... yeah... saya suka ... best dapat main air... satu lagi yang best ... boleh layan internet free sepanjang masa ... saya ngan adik suka sangat kalo boleh tengok youtube... adik layan ultraman....saya layan boboiboy...

kami gerak dari rumah dalam pukul 12 tengahari ...

kami sampai di hotel dalam pukul 5 petang

ibu saya booking hotel Royal Penang melalui Agoda.com ... masa nak beli tu ibu bandingkan harganya dengan Booking.com, Asiarooms.com & Hotelroyalpenang.com ... di Agoda.com paling murah...

sampai bilik haruslah posing dulu...hehehe...


ibu memang pilih hotel yang ada bathtub & swimming pool sebab nak bagi kami berendam puas-puas.... yer lah kan? nak jalan-jalan ayah saya tak der sebab gi amik gambar ... so hiburan kami da tentu lah mandi kolam....
  

comelnya adik adam saya ni kan?

breakfast...saya makan sosej jer pun...walaupun ada bayak pilihan makanan yang lain....ada nasi lemak,mee jepun,mee goreng,mee sup,salad,roti,bubur,sup,bijirin,kek,kuih....tapi saya hanya makan sosej sahaja....

adik saya pun sama

pas mandi kami terus terjun kolam...kolam dia tak lah besar sangat...tapi ok lah...kami tetap seronok... pagi petang ajak ibu turun mandi...

panas-panas pun nak mandi juga....

hari pertama saya main kolam dari pukul 9.30 pagi sampai pukul 1 tengahari ... itu pun sebab ibu dah mengantuk tunggu kami...kalo tak...memang kami nak duduk sini jer sepanjang hari...

lompat....





petang tu dalam pukul 6 kami turun mandi kolam lagi....kali ni ayah ada....

ayah balik keje dalam pukul 5 ... rehat jap kene temankan kami main kolam pulak...
  




  



ahad pagi kami berendam lagi sebelum check out... kali ni kami mandi dari kul 9 pg hingga 11.30 pg ... kul 12 checkout ibu amik teksi ... kami lepak di Perangin Mall tengok wayang sementara menunggu ayah habis keje...malam tu kami gerak ke Ipoh... tido  rumah Che Tin....


18 pasangan pengantin ... 3 jurugambar termasuk ayah saya...